Traducere Portugheză Română

Caractere rămase:

Traducere:

tradus text

 

Traducere Portugheză RomânăPortugalia se află în sud-estul Europei în Peninsula Iberică. Republica Portugheză este cea mai vestică țară din Europa. Unicul vecin al acestei țări este Spania. La vest și sud este înconjurată de Oceanul Atlantic. Clima Portugheză este subtropicală. Partea de nord este mai umedă și împădurită în timp ce în partea de sud este cald și secetă. Nordul țări este predominant muntoasă iar zonele de sud sunt plane și ușor ondulate. Arhipelagurile Azore și Madeira aparțin deasemenea Portugaliei.

Cel mai înalt vârf îl reprezintă muntele Pico de pe insulele Azore, cu o altitudine de 2320 metri. Pe continent, punctul cel mai înalt este vârful Estrela (1991 metri) în munții Serra da Estrela. În această țară cu o suprafață de 92 212 km2 trăiește aproximativ 10,5 milioane de oameni. Deja din anul 1986 este membru al Uniunii Europene cu unitatea monetară euro care a înlocuit escudo portughez în anul 2002. Limba oficială este portugheză. Portugalia este o destinație turistică căutată. Face parte din zece cele mai vizitate țări ale lumii. Majoritatea turiștilor vizitează Portugalia deoarece preferă soarele și plaje, dar deasemenea se acordă o mare prioritate și ecoturismului, turismului cultural și croaziere pe mare.

Cel mai mare oraș este capitala Lisabona cu o populație de aproape 500 de mii de locuitori. Face parte din zona metropolitană, în care trăiește aproximativ 2,7 milioane de locuitori. Lisabona este cunoscută nu doar pentru viața plină, dar și pentru o serie de monumente istorice. Ramura dominantă a orașului o reprezintă bolta Marei Catedrale. Al doilea cel mai mare oraș din Portugalia este Porto. Se mândrește cu atributul romantic și este numit paradisul iubitorilor de vin. Limba portugheză face parte din limbile romanice, vorbită de aproximativ 235 de milioane de oameni din întreaga lume.

De aceea nu poate lipsi nici din translator nostru de propoziții. Traducerile din portugheză în limba română funcționează în mod fiabil și repede veți obține de asemenea și traducerea opusă. Pe drumuri veți aprecia cu siguranță și versiunea noastră mobilă, deci nu ezitați să o utilizați.