Traducere Slovacă Română

Caractere rămase:

Traducere:

tradus text

 

Traducere Slovacă RomânăRepublica Slovacă este o țară fără ieșire la mare, care a fost înființată în anul 1993 după dizolvarea Cehoslovaciei. Pe hartă o găsim în inima Europei. Se învecinează la nord cu Polonia, cu Cehia la vest și cu Austria la sud-est. Estul are legat de Ucraina și cea mai lungă graniță, în partea de sud are cu Ungaria. Slovacia are o suprafață de 49 036 km2 și trăiește aici aproximativ 5,4 milioane de oameni. Nordul și centrul țări este în mare parte montană și în partea de sud se află zonele de podiș.

În general cea mai mare parte a țări este ușor ondulată. Slovacia este un membru stabil al Uniunii Europene încă din anul 2004. În anul 2009 unitatea monetară oficială – coroana slovacă a fost înlocuită cu euro. Limba oficială este limba slovacă, dar în județele de sud veți întălni adesea și limba maghiară. Cel mai mare oraș este capitala Bratislava cu o populație de aproape o jumătate de milion. Pe lângă aglomerație veți găsi aici și numeroase atracții precum Castelul Bratislava. Dacă sunteți iubitori de natură, nu ezitați să vizitați Livada Janka kráľa.

Este vorba despre cel mai vechi parc public din centrul Europei. Slovacia în general se numără printre țările cu o mulțime de frumuseți naturale. Pot fi găsite nu doar în zonele căutate de turiști precum Tatra Înaltă și Tatra Joasă dar în aproape fiecare regiune. Slovacilor putem invidia și castelele străvechi, peșteri și izvoare minerale. De exemplu Castelul Spiš face parte dintre zece cele mai mari castele din lume. În ultimii ani această țară de o suprafață mică a făcut celebră și motociclistul fenomenal Peter Sagan.

Limba slovacă este o limbă slavă, face parte din grupul vestic și o incadrăm printre cele mai grele limbi ale lumii. Translatorul nostru de propoziții din slovacă în română este însă reglat astfel să vă traducă foarte bine și această traducere. Dacă vă decideți să vizitați această țară, profitați și de versiunea noastră mobilă.